Besök Guldkorn på FaceBook


START
    
SÖKA GULDKORN
    
PÅ GÅNG
    
KARRIÄR OCH FRAMTID
    
KAMPANJ
    
INDUSTRIDAG 2013
    
KONTAKT
    


 
<< Saab  SKF Lubrication Competence Center >>

SiemensMats Rosander612 83Finspång0122-817 84070-578 79 01mats.rosander@siemens.comwww.siemens.se/sit
Vi vill ha dig

Guldkorn


Världsledande turbiner för effektiva energilösningar

Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång är inte enbart en produktionsanläggning, det är ett komplett företag inom den världsomspännande Siemenskoncernen. I Finspång arbetar 2 700 anställda med att utveckla, sälja, konstruera, tillverka, leverera och sköta eftermarknaden för världsledande ång- och gasturbiner samt hela kraftanläggningar. Företagets styrka ligger i effektiviteten och kvaliteten hos produkterna som ger effektivare och renare energiutvinning än de flesta andra kan åstadkomma. Siemens i Finspång står dessutom för en stor och viktig del av Sveriges industrihistoria och 2013 fyller turbintillverkningen 100 år. Med rötter från bröderna Ljungström (STAL) och Gustav de Laval har företaget utvecklats till världsledande inom effektiva energilösningar. Nittiofem procent av omsättningen på ca 10 miljarder kronor går på export till 110 olika länder.

Framtid

Produktutveckling är en viktig del av verksamheten i Finspång. Det återspeglas både i att företaget har vuxit kraftigt de senaste åren och i planerna för fortsatt expansion. I december 2010 lanserade man efter tre års hårt arbete en ny avancerad gasturbin; SGT-750. Framtiden på Siemens i Finspång kommer att innebära fortsatt forskning och utveckling för att ta fram nya produkter men även att tillverka, sälja, leverera, marknadsföra och vidareutveckla SGT 750 och andra produkter globalt. Under sommaren 2012 inviger Siemens ett nytt kontor som ska inrymma nästan 1000 personer i de centrala delarna av Finspång.

Karriär

Inom Siemens i Finspång finns ca 250 olika befattningar. En hel del är tekniktjänster med ingenjörer i ytterst kvalificerade specialinriktningar men här finns även andra typer av tjänster som krävs för att driva ett stort och framgångsrikt företag, t.ex. inom inköp, konstruktion, tillverkning, projektledning, logistik, marknadsföring, försäljning, service och eftermarknad. Företaget satsar mycket tid och kraft på att utbilda och utveckla sina medarbetare. Det finns dessutom stora möjligheter att byta jobb internt inom företaget.
 
  Logga in

GULDKORN I SVENSK INDUSTRI   |  SKOTT&CO REKLAMBYRÅ   |  HAMRÉN MEDIA WEBBYRÅ