Besök Guldkorn på FaceBook


START
    
SÖKA GULDKORN
    
PÅ GÅNG
    
KARRIÄR OCH FRAMTID
    
KAMPANJ
    
INDUSTRIDAG 2013
    
KONTAKT
    


 
<< Exova  Finspångs Finmekaniska >>

FergasRikard WallmanBox 1084, 581 10Linköping013-356100

riwa@fergas.comwww.fergas.com
Vi vill ha dig

Guldkorn


En innovativ partner för kunder som tar sina fläktar på allvar.

Fergas är experter på att flytta luft! Applikationerna kan variera men den gemensamma nämnaren hos Fergas kunder är att de uppskattar expertkompetens som resulterar i fläktsystem som skapar mervärde. Slutprodukten kan t.ex. vara ventilerade säten till fordonsindustrin, eller förbättrad kylning eller värme i världsledande industri- eller hushållsprodukter. Fergas utvecklar egna patenterade produkter som ingår i världsledande varumärken som Audi, Bosh-Siemens, General Electric och Whirlpool för att nämna några. Nittio procent av tillverkningen går på export, huvudkontoret är, och förblir, i Linköping men man är en global aktör med verksamheter i både USA och Kina. Koncernen omsätter ca 260 miljoner kr och har c:a 280 personer anställda varav 115 i Linköping.

Framtid

Tillväxtstrategin är att bredda produktsortimentet och att växa med den redan framgångsrika produkten AirBlaster på nya marknader. Man arbetar med globalt perspektiv för att minimera effekter av tidszoner, tullkostnader m.m. Med närhet till kunden som viktigt mål jobbar man sig in på nya marknader och satsar de närmaste åren på bl.a. Ryssland och Ukraina. Längre fram finns även visioner för Sydamerika och Afrika.

Karriär

Stark tillväxt ger stort behov av personal, inom såväl produktion, utveckling och konstruktion som marknadsföring och administration. Inom tjänstemannasidan väntas pensionsavgångar på närmare 25 % de närmaste 4–5 åren. Företaget har kontinuerligt behov av personal med utbildning från industriprogram, Teknikcollege eller liknande. För unga, drivna människor med rätt inställning finns möjligheter att växa internt till ledare, kvalificerade verktygsmakare, ställare eller programmerare. I produktionen finns både manuellt hantverk och robotar.
 
  Logga in

GULDKORN I SVENSK INDUSTRI   |  SKOTT&CO REKLAMBYRÅ   |  HAMRÉN MEDIA WEBBYRÅ