Besök Guldkorn på FaceBook


START
    
SÖKA GULDKORN
    
PÅ GÅNG
    
KARRIÄR OCH FRAMTID
    
KAMPANJ
    
INDUSTRIDAG 2013
    
KONTAKT
    


 
<< Swedex  TitanX >>

Swedish Microwave ABDennis DanielssonBox 230, 591 23Motala0141-216135

dennis.danielsson@smw.sewww.smw.se
Vi vill ha dig

Guldkorn


Signaler i svensk TV går igenom vårt huvud

Swedish Microwave AB är ledande tillverkare av professionella microvågshuvuden/Low Noise Blockdownconverters (LNB) för satellitmarknaden. Med nära hundra procents exportandel har man tagit en stor marknadsandel på professionella system i Europa. SMW är en av få på marknaden med både utveckling och tillverkning i eget hus. Företaget är känt för sin flexibilitet och blir ofta valt för sin förmåga att göra kundanpassningar. Under 2011 lanserar SMW en ny produkt för hela Ku-bandet, den låter kunden ha fler applikationer i sina system, vilket ger kunden ökad lönsamhet. SMW:s omsättning är 30 miljoner kr och man har 13 anställda.

Framtid

Tillväxtstrategin är att långsiktigt bredda produktportföljen med fler frekvensområden och därmed öppna för möjligheten att dubbla omsättningen. Inom produktutvecklingen tittar man även på att integrera fiberlösningar till befintliga produkter. Att ta fram en ny produkt tar 1–3 år och har ungefär tio års livslängd på marknaden.

Karriär

SMW har egen utvecklingsavdelning som innefattar såväl produktutveckling som kundanpassningar. Tre personer och externa konsulter arbetar med utveckling inom RF (Radio Frequency). Två personer arbetar med internationell försäljning, resten inom produktion. Personaltillväxt förväntas i första hand med tekniker inom produktion.
 
  Logga in

GULDKORN I SVENSK INDUSTRI   |  SKOTT&CO REKLAMBYRÅ   |  HAMRÉN MEDIA WEBBYRÅ