Besök Guldkorn på FaceBook


START
    
SÖKA GULDKORN
    
PÅ GÅNG
    
KARRIÄR OCH FRAMTID
    
KAMPANJ
    
INDUSTRIDAG 2013
    
KONTAKT
    


 
<< Holms  Motala Hissar >>

ionbondGreger HåkanssonBox 1161, 581 11Linköping013-25 33 01

greger.hakansson@ionbond.comwww.ionbond.com
Vi vill ha dig

Guldkorn


Ytbehandling för mycket tuffa krav

Ionbond är specialister på högteknologisk ytbehandling åt kunder med mycket höga krav. Kunderna finns huvudsakligen inom fordonsindustrin, medicinsk industri och verktygsindustrin men Ionbond gör även kvalificerad ytbehandling till speciellt krävande nischområden som racing, klockor, glasögon etc. Företaget ingår i en internationell koncern med huvudkontor i Schweiz och har hela Norden som sitt marknadsområde. Verksamheten tar in kundernas gods till Linköping, förädlar produkterna med bl.a. PVD-beläggning med olika föreningar av t.ex. titan och sänder dem tillbaka med extremt hård och tunn ytbeläggning som gör kundens produkter konkurrenskraftiga i tuffa applikationer. Ionbond omsätter 27 miljoner på ett 20-tal anställda.

Framtid

Koncernen uppmuntrar stark tillväxt och man har stora ambitioner att fortsätta växa. Under en sexårsperiod har man målmedvetet arbetat för att öka omsättning och marknadsandelar. Resultatet är att företaget har tagit sig från en nivå på 17–18 miljoner till nuvarande 27. Ionbond är utsedda till Almi framtidsföretag och fortsätter sin inslagna väg mot planerade 40 miljoner 2015. Tillväxtstrategin är att skapa volymer inom befintligt geografiskt område genom flera affärer, både med nya och nuvarande kunder.

Karriär

Här finns ett tiotal tjänster inom produktionen, 5–6 är kvalificerade operatörer. Det tar 4–6 år av internutbildning innan man blir fullfjädrad, erfaren operatör. Operatörerna har kvalificerad kunskap om såväl hårdvara som mjukvara och kundens produkter. Med stort eget ansvar är de även involverade i kundkontakter. Företaget jobbar i en dynamisk och flexibel miljö med mycket ”korta puckar” och bemannar därför även med inhyrd personal. För personer med rätt inställning och tekniskt gymnasium i botten finns utmanande arbetsuppgifter. Ionbond tar även emot praktikanter.
 
  Logga in

GULDKORN I SVENSK INDUSTRI   |  SKOTT&CO REKLAMBYRÅ   |  HAMRÉN MEDIA WEBBYRÅ